FAQ - Chunkywol
396
page-template-default,page,page-id-396,theme-bridge,bridge-core-2.7.7,woocommerce-no-js,woo-variation-swatches,wvs-behavior-blur,wvs-theme-bridge,wvs-show-label,wvs-tooltip,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,columns-4,qode-theme-ver-24.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.6.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-889

FAQ

Wat is Lontwol?

Merino Lontwol is een ingesponnen wol die in 1 richting gekamd wordt tot 1 dikke lont. Hierdoor is de wol lekker zacht en kriebelt niet. De uitdrukking van de dikte van de Lontwol gebeurd in micron (dwz de dikte van de draad). Wij gebruiken 29 micron van Europese Merino wol.
Hoe moet ik het onderhouden?

Merino wol is een teer product en is niet geschikt voor intensief gebruik. Door veelvuldig gebruik kan de plaid gaan pluizen. U kunt de pluizen eraf knippen maar niet eraf trekken. Door intensief zonlicht kunnen de kleuren iets vervagen zoals bij elke textielstof. Door de Lanoline (dit is een natuurlijke stof die in de Merino wol te vinden is) is de wol van nature zelfreinigend en vuilafstotend. De plaid kan niet gewassen worden.

Is onze Merino wol diervriendelijk?
Onze Merino wol komt uit Europa en is 100% mulesing vrij.
Mijn kleur / maat staat niet in de webshop
In onze webshop zijn de meest gangbare kleuren en maten zichtbaar. Maar u kunt er ook voor kiezen om een afwijkende maat in een scala van 54 kleuren te laten maken op maat.
Vraag hiernaar per e-mail, dan kunnen wij u een kleurkaart toesturen.